Az új Scrambler megérkezett!



Szeptember 30-án nyitotta kapuit Kölnben a hagyományos nemzetközi motorkiállítás és vásár, az Intermot. A Ducati szempontjából több fontos és várva várt eseménnyel indult a rendezvény, hiszen sor került a hosszú marketingstratégiával előkészített új modellcsalád az ikonikus stílust, a modern designt és a kreativitást megtestesítő Scrambler bemutatására. Megünnepelték a Német Superbike Bajnokságban ( IDM) aratott történelmi győzelmet, és Claudio Domenicali a Ducati Motor Holding vezérigazgatója rendkívül  pozitívan értékelelte a nemzetközi sajtótájékoztatón a Ducati gazdasági helyzetét, kiemelve az egyre növekvő piaci részesedését, a márka fejlődését.

De kétségtelenül a legfontosabb esemény a Scrambler bemutatkozása volt, amelyhez rendkívül eredeti és kreatív módon létrehozott, külön kiállító területet rendeztek be, hogy a sárga konténer megnyitásával szimbolikusan a Ducati szempontjából egy „új világ” kapuját is megnyithassák. „ Bemutatjuk a Ducati Scambler családot , amely megnyitja az ajtót egy teljesen új és izgalmas világba” mondta Cristiano Silei a Ducati Motor Holding értékesítési és marketing igazgatója, mielőtt leleplezte az új motorkerékpárt. „ Újraértelmeztünk egy ikonikus motort, ami több mint 50 éve része történelmünknek, teljesen modern módon megközelítve és megépítve azt. A négy típus az új Scrambler családból a kiinduló pontja annak, hogy minden egyes Ducati Scrambler szabad szellemű, egyedülálló élményt nyújtson lovasának”

Végül kinyílt a sárga konténer ajtaja és feltárult a titok, amit előzőleg csak a gyár dolgozói és a WDW 2014-en résztvevők láthattak. Ez több, mint egy új motorkerékpár, ez egy teljesen új világ, amely a választható verziók segítségével adja meg az önkifejezés lehetőségét.

A Ducati Scrambler egy modern motorkerékpár, ami megragadja a motorozás lényegét. A régi kipróbált anyagok és megoldások, mint az alumínium sárvédők, a könnycsepp alakú tank, az acél csőváz, párosul a modern elemekkel, a LED lámpákkal és az LCD műszerfallal.

A széles kormány, a hosszú ülés, a kényelmes, nyugodt üléspozíció, párosítva a kis súlllyal és alacsony súlyponttal, valamint a bütykös gumik biztosítják a tiszta motorozás élményét minden helyzetben.

„Post-haritage” design hozzáadva a kortárs motorépítéshez, a Ducati így építi ezt az ikonikus motort a  60-as, 70-es évek modelljére utalva. Ez azonban nem egy retro motorkerékpár , sokkal inkább egy olyan céllal épült motor, ami megmutatja, hogy hogyan nézne ki ma a Scrambler, ha soha nem állt volna le a gyártása.

Az alap Icon modell piros és sárga színű verziójához további három különböző modell csatlakozik. Az Urban Enduro, a Full Throttle és a Classic - három eltérő értelmezése a stílusnak és a teljesítménynek a Scrambler szellemében.

Az Urban Enduro a maga „vad zöld” fényezésével az enduro stílus szerelmeseinek, ami  pillanatok alatt képes váltani a nagyvárosi utcákról a mellékutakra.

A Full Throttle a „Flat-track” versenypályák motorjait idézi azoknak, akik teljes gázzal élik életüket, feszegetve határaikat.

A Classic  a 1970-es évek stílusában kidolgozott részletekkel készült azoknak, akik a kompromisszumok nélküli örömmotorozásra vágynak egy modern motoron.

A fényszóró, valamint az üzemanyagtartály kulcsszerepet tölt be a Scrambler megjelenésében. Lekerekített, klasszikusan elhelyezett, mégis nagyon modern (azaz Post-haritage), az üvegbúra pereme körül elhelyezett ultra modern LED gyűrű úgy működik, mint egy oldalsó fény.

Gondosan megtervezték ülést és az üzemanyag tartályt annak érdekében, hogy az arányokat megtartsák. A kompakt motor attól a pillanattól rabul ejt, hogy először megpillantják. Úgy lett méretezve, hogy mindenkinek megfeleljen, míg a hosszú ülés az utas kényelmét hivatott biztosítani.

Egy  803 ccm-es (furat/löket 88x66 mm) , levegő/olaj hűtéses, L  elrendezésű kéthengeres blokk hajtja a Ducati Scramblert, amit úgy terveztek, hogy egyenletes gyorsulást biztosítson a különböző fordulatszám tartományokban.

Köszönhetően a rendkívül gazdag ruházati és motor kiegészítőnek, - ami novemberben kerül a nyilvánosság elé - számos exkluzív és személyre szabott variációt hozhatunk létre.

A Ducati Scrambler neve sokban közös a scrambler igével - keverés, keveredés, hagyni, hogy a képzelet szabadon szálljon, megosztva másokkal. A Ducati Scrambler a kétkerekű alter egója motorosának, maga egy kulturális mozgalom. Egy szabad szellemű, pozitív és anti-komformista, nyitott más filozófiák és stílusok felé. A Ducati Srambler nem csak egy motor, maga a Nagyvilág.

A Ducati Scrambler 2015. január végén érkezik a kereskedésekbe, elsőként az alapváltozat a Scrambler Icon.

További információ a Scramblerről:

 

www.scramblerducati.com
www.facebook.com/scramblerducati
www.ducatidibosco.hu